Tentang Kami

JobHouse Sdn Bhd (189690-X) adalah merupakan sebuah syarikat pengambilan pekerja berstatus GLC, merupakan salah satu ahli Kumpulan Utusan Berhad yang menyediakan peluang pekerjaan dan pengambilan untuk kedua-dua pencari kerja dan majikan di Malaysia. JobHouse Sdn Bhd sebelum ini dikenali sebagai Kareer.com.my dan pada September 2006, selepas memperolehi lesen daripada pihak Jabatan Tenaga Kerja, kami telah memulakan usaha untuk membuat pengambilan pekerja secara dalam talian, membekalkan Pekerja-Pekerja berstatus Eksekutif, Pekerja-Pekerja berstatus Tetap & Sementara, Bekalan Sumber Buruh Dagang & Asing dan juga Latihan & Pembangunan. Kami mempunyai pelbagai perkongsian pintar dengan Kementerian Sumber Manusia, Dewan Perniagaan Melayu Malaysia (DPMMS), Kementerian Pengajian Tinggi, Jabatan Tenaga Kerja (JTK), Syarikat Berkaitan Kerajaan (GLC) dan juga Syarikat-Syarikat Multinasional (MNC) di Malaysia. Kami juga telah menjadi rakan kongsi pilihan bagi syarikat-syarikat terpilih dari sektor Perbankan & Perkhidmatan Kewangan, Perkhidmatan Perubatan & Kesihatan, Pembuatan, Pusat Panggilan & Teknologi Infrastruktur dan sebagainya.

Mulai 1 Oktober 2012, perniagaan Kareer.com.my melalui proses penjenamaan semula di bawah syarikat baru yang telah dinamakan sebagai JOBHOUSE SDN BHD dan pejabat operasi kami kini berpusat di SS2, Petaling Jaya. Pejabat ini terletak berhampiran dengan LRT Taman Bahagia yang sangat memudahkan calon-calon pencari pekerjaan untuk pergi ke pejabat kami untuk menjalani proses temuduga bagi yang tiada mempunyai pengangkutan sendiri. Pada masa ini, JobHouse memberi tumpuan untuk 3 produk perkhidmatan utama iaitu Penempatan Terurus (Perniagaan Penyumberan Luar), Penempatan Tetap dan Pekerja Asing. JobHouse memberikan perkhidmatan menyediakan pekerja-pekerja mahir kepada pelanggan, dapat membantu perniagaan menjimatkan masa dan wang. Untuk merealisasikannya, ianya memerlukan tahap komunikasi yang sangat tinggi. Ini bermakna menguruskan permintaan dan pasaran semasa graduan-graduan dan kekurangan mereka dalam kemahiran-kemahiran menjadikan proses pemilihan kami sangat ketat dan terperinci. Ini bermakna, untuk memenuhi permintaan pasaran tempatan masakini agar JobHouse benar-benar boleh berkhidmat cemerlang memenuhi kehendak setiap pelanggan dan pekerja, kami bukan hanya "menjual" produk kami, malah JobHouse juga mesti menyediakan perkhidmatan-perkhidmatan yang berkualiti dan cemerlang.

Inisiatif pembangunan produk telah dijalankan untuk memastikan bahawa JobHouse sentiasa mendahului dari segi menyediakan perkhidmatan yang berkaitan dengan Pengurusan Modal Insan. Beberapa produk baru juga akan dilancarkan pada tahun 2013. Plan wawasan jangka panjang adalah termasuk membuka beberapa cawangan pejabat di bandar-bandar utama seperti Pulau Pinang, Johor Bharu, Ipoh dan juga di kawasan Malaysia Timur, di mana pasaran masih belum diterokai dan terdapat bekalan tenaga kerja yang besar. Melihat cabaran JobHouse bagi mencapai matlamat dalam wawasan ini, ianya hanya tidak tertumpu kepada proses pertumbuhan sendiri, tetapi ianya juga merangkumi dalam segi latihan dan kami menggalakkan semua kakitangan JobHouse untuk menjaga setiap pelanggan dan pekerja kami dengan tahap penjagaan dan tahap komunikasi yang sama tinggi.